2018-03-26 Glashytta till salu

Glashyttan med tillhörande butik är belägen på Stora Fjäderholmen, Stockholms närmaste skärgårdsö och är beläget med otrolig utsikt över vattnet. Stora Fjäderholmen är en utav fyra holmar belägen mitt emellan Lidingö och Nacka och hit tar du dig med båt som tar ca 25-30 minuter från Slussen alternativt Nybroplan. Under säsong maj och till början av september har vi öppet butik och glashytta varje dag mellan kl:10.30-ca 17.00, oftast längre och år 2017 besöktes ön av 400 000 besökare. Höst och vintertid kan du åka med Waxholmsbolagets färjetrafik.

Fjäderholmarna består som sagt av fyra holmar Stora Fjäderholmen, Ängsholmen, Libertas och Rövarns holme, men det är endast Stora Fjäderholmen som trafikeras och som har befintlig verksamhet. På ön finns förutom glashytta en smedja, krukmakeri och textilt hantverk. Ön har också flertalet restauranger, ölbryggeri, glasstuga, chokladtillverkning och en boulebana.Vår verksamhet har funnits sedan 1993 och har idag ett väl uppbyggt kundunderlag med events och besökare och flertalet av glasblåsningseventet bokas förutom direkt även via samarbetet med Fjäderholmarna Konferens.

Butik och glashytta säljs som helhet och storleken är 130 mÇ. I köpet ingår smältugnen och toppmatad kylugn som är sedan 1993, gammalt men fungerar. Nästan nybytt 30 liters degel, Hybe invärmningsugn, tappfärgsugn, gragskåp, färger, diverse verktyg, pipor, spikar och extra kantalelement. Nytt elskåp är installerat för några år sedan och till butik finns en kassapparat godkänd av Skatteverket.

Förutom glashytta och butik finns även extra förvaringsutrymmen, fullt fungerande kök och toalett.
Pris 250 000,- .

För mer information vänligen kontakta oss på info@atta-glas.se
Gabriella Höglin och Cecilia Boström

 

Publicerad: 18-03-26 19:34
av Kristin Rapp

Bookmark and Share