Tårtparad på Skeppsta hytta

8–22/07 2012

Välkommen till årets tårtparad med matskribenter!

Till årets fruntimmersvecka och tårtparad på Skeppsta hytta har vi inbjudit fem välkända matskribenter.
De utvalda har formgett varsitt tårtfat som jag har blåst, gjutit och skulpterat.
Varje skribent har utifrån hur deras favorittårta skall bli presenterad, skapat sitt egna tårtfat. Varje dag Skeppsta hytta har öppet i veckan presenteras det ett nytt fat och en ny skribent/formgivare. Och som tårta på verket har en unik tårta skapats till varje fat. Sista helgen, 21-22 juli, i fruntimmers-veckan så kan man se alla fat, men då är tårtorna förhoppningsvis uppätna

Fruntimmersveckan inleds onsdagen den 18:e juli med Fredrik som Sörmlands Nyheters matskribent,
Mia Gahne har tagit sig an. Mia är matskribent, matstylist, frilansjournalist och översättare. Fick i januari ta emot Gastronomiska Akademiens Guldpenna för "utomordentligt författarskap på det gastronomiska området".

Därefter följer

Sara, torsdag den 19:e Anna Sjögren. Anna är kostekonom och frilansande matskribent. Hon arbetar oftast för tidningarna Allt om mat och Råd och Rön. Hon har skrivit flera kokböcker

Emma fredag den 20:e Alice Brax. Alice har en bakgrund som kock och restaurangkonditor. Hon har varit redaktör för branschtidningen Bon Appetit, reporter för Allt om Mat och redaktionschef på matsajten Tasteline.com. Nu jobbar hon med LRFs satsning på Årets Kock-tävlingen.

Johanna, lördag den 21:a Jens Linder. Jens är kock, matskribent i DN, SR och mattidningar. Han är författare till flera böcker om mat. Bland annat "Bara bär" och "Det glömda köket".

Magdalena, Madeleine, söndag den 22:a Ebba Wachtmeister. Ebba lagar mat och håller temakurser kring matlagning, skriver matreportage och kokböcker.. Har bland annat arbetat på tidningen Gourmet, MånadsJournalen och Elle à la Carte. Är numer frilans och bor i Stockholm och utanför Nyköping.

Varje dag presenteras dagens fat och tårta på www.skeppstahytta.se/tartfat
Där finns också en mer detaljerad presentation av formgivarna och deras fat.

 

Publicerad: 12-07-18 09:33
av Kristin Rapp

Bookmark and Share