Om Glasakademin

OBS! För att se alla bilder i våra bildspel måste du tillåta Flash i din webbläsare (för t.ex. Chrome, klicka här)

_________________________________________________________________________

Glasakademin är en organisation för svenska glaskonstnärer. Glasakademin verkar för att sprida information, inspiration och kunskap om det svenska studioglaset. De runt hundra medlemmarna visar på en stor bredd, här finns de flesta tekniker och uttryck representerade.

Glasakademin erbjuder en mötesplats på Internet för såväl yrkesverksamma glaskonstnärer som alla andra intresserade av experimentellt och konstnärligt gestaltat glas. Hemsidan ger en presentation av medlemmarna och av organisationens verksamhet och stadgar. Vi publicerar också nyheter inom glasvärlden med referat från kongresser, utställningar, utmärkelser och andra aktuella händelser. Vi lägger också stor vikt vid att erbjuda ett kontinuerligt uppdaterat glaskalendarium.

Som en första målsättning hade Glasakademin att verka för ett museum för svenskt studioglas. Förhandlingar inleddes vid årsskiftet 2005-2006 med Smålands museum/Sveriges Glasmuseum, och i maj månad 2008 kunde Museum för Studioglas öppna som en egen avdelning med en permanent utställning om studioglas på Smålands museum/Sveriges glasmuseum i Växjö. Samlingen består främst av donerade verk av Glasakademins medlemmar.

Se bilder från invigningen till vänster.

Glasakademin bistår Smålands museum/Sveriges glasmuseum att utveckla studioglassamlingen. Glasakademins arkiv har överlämnats till Smålands museum. Arkivet är tillgängligt för allmänheten.

Läs mera på hemsidan:

www.smalandsmuseum.se.

 

LADDA HEM - verksamhetsberättelser/ stadgar:

Bookmark and Share